Jiskřičku naděje, že ještě někdy uvidí své peníze, nyní mají někteří podvedení, kteří naletěli firmě RK consulting group, později De Luxe Home. Ta jim ´výhodně´ v Aši prodala zboží.

„Po několika marných snahách, jak dostat své peníze zpět, jsme chtěli všechno vzdát a smířit se s tím, že jsme přišli o 38 tisíc korun," svěřil se senior. „Pak jsme si ale řekli, že jim přece takové praktiky projít nemohou."

Poté, co zjistil, že se firma přejmenovala na De Luxe Home a úřaduje i v Chebu, snažil se podniknout ještě poslední možné kroky. „Obrátil jsem se i na policii," popsal. Tam mu ale k jeho údivu oznámili, že jeho škoda je nízká, a pokud nepřesahuje padesát tisíc korun, nemá šanci ani na to, aby byli podvodníci potrestáni alespoň podmínkou.

Začal tedy shánět ostatní podvedené. „I prostřednictvím Deníku se mi to povedlo a někteří se rozhodli spojit se mnou síly. Přiznávám, že už jsme to chtěli vzdát. Přesto jsme učinili poslední pokus a obrátili jsme se na bezplatnou právní pomoc v oblasti podvodných finančních firem, obecně prospěšnou společnost Nedejte se!," řekl s tím, že zase věří, že se domůže spravedlnosti. „Přestože naše kauza trvá dlouho, vím, že všechno chce svůj čas. A věřím, že to těmto podvodníkům tentokrát neprojde," uvedl ašský občan. Senior v loňském roce naletěl firmě RK consulting group. Pod svým dalším jménem poté figurovala jako De Luxe Home. „Nepořádali jsme tady žádnou předváděčku," bránil se tehdy jeden ze zástupců s tím, že chtějí v mnoha regionech otevírat kamenný obchod a nabízeli zboží za mnohem výhodnějších podmínek.

„Nikdy jsem nikomu nenaletěl," zavzpomínal občan z Aše. „Jací jsme s prominutím hlupáci, jsme pochopili až večer doma. Hned druhý den jsme se snažili zboží vrátit. To si vzali, ale peníze, jak mi řekli, mají na účtě a pošlou mi je. Neviděl jsem ani korunu. Tak snad teď, co jsme se dali dohromady, to dobře dopadne," zadoufal.

Kdyby se případ stal v letošním roce, měli by všichni poškození podle nového občanského zákoníku mnohem větší šanci dosáhnout spravedlnosti