Kraj v současné době připravuje výběrové řízení na dodavatele stavebních prací pro druhou etapu rekonstrukce osmipodlažní budovy. Klientům kraj slibuje adekvátní náhradní ubytování.

„V rámci druhé etapy vnitřní přestavby objektu dojde ke kompletní rekonstrukci koupelen i pokojů včetně výměny všech dožilých rozvodů vody, ústředního vytápění a elektra," popsal náměstek hejtmana Karlovarského kraje Miloslav Čermák.

Podle něj činí předpokládaná hodnota veřejné zakázky 67,5 milionu korun.

Zatímco stavaři budou předělávat pokoje a koupelny, senioři se přestěhují do náhradního zařízení. „Klienti z části domova, v níž bude probíhat zmíněná přestavba, mohou po dobu rekonstrukce využít možnosti náhradního ubytování v areálu Domova pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské, kde bude připravena kapacita 48 lůžek," upřesnil Miloslav Čermák.

Plánované stavební úpravy jsou součástí kompletní modernizace zařízení.

„V současnosti probíhá první etapa rekonstrukce, která je zaměřena na vybudování nové kuchyně, jídelny a pokojů v oddělení domova se zvláštním režimem. Karlovarskému kraji se na realizaci obou etap podařilo získat finanční prostředky z dotačního programu Ministerstva práce a sociálních věcí ČR „Rozvoj a obnova materiálně-technické základny sociálních služeb". Po dokončení celkové přestavby se z Domova pro seniory Skalka v Chebu stane místo, kde budou moci senioři žít v důstojném a plně funkčním prostředí.

Život se místním seniorům snaží zpříjemnit také město Cheb. To před dvěma lety upravilo prostranství před budovou, kde vzniklo odpočinkové místo. Byla zde položená nová dlažba, vybudována dřevěná pergola a provedeny sadové úpravy. Město také pořídilo nové lavičky. Dohromady přišly tyto práce na částku přes 200 tisíc korun.