Klasický příběh Hanse Christiana Andersena upravil a s chebskými i karlovarskými herci nazkoušel mladý režisér Michal Hába. Na prknech chebského divadla si pohádku poprvé diváci vychutnají poslední neděli před vysvědčením.

„V letošním roce navázalo Západočeské divadlo v Chebu mnohem užší spolupráci s Karlovarským městským divadlem, i když už v předchozích sezónách vznikly dvě inscenace, na nichž se oba divadelní soubory podílely. Jednalo se o úspěšné tituly Divotvorný hrnec a Adéla ještě nevečeřela. Nyní jde však poprvé o inscenaci, určenou zejména mladšímu divákovi,“ uvedla Martina Pokorná, dramaturgyně Západočeského divadla Cheb.

„V Karlových Varech se premiéra Sněhové královny konala už počátkem tohoto měsíce, chebští diváci se slavnostního prvního uvedení dočkají v neděli 24. června od 17 hodin,“ podotkla.

Ilustrační foto
Před drogami varují na kolech

Sněhová královna vychází z klasické andersenovské pohádky, používá ovšem výrazně moderní jevištní formy. 

Velkou roli hraje živá hudba Jindřicha Čížka v rockovém stylu, pro nějž se vžil název „dětský punk“. „Výraznou scénu a kostýmy Adriany Černé dokreslují mnohé scénické efekty a děti se dočkají na jevišti také skutečné sněhové chumelenice,“ podotkla Martina Pokorná.

Role si mezi sebou rozdělili chebští i karlovarští herci z chebského souboru se projektu účastní Karolína Jägerová, Pavel Richta, Miroslav Sabadin a Petr Németh. Z karlovarských herců se na jevišti objeví Lucie Domesová, Viktor Braunreiter, Jiří Švec, Magdaléna Hniličková a Tereza Švecová nebo Eliška Huberová Malíková.

Vyhaslá sopka Komorní hůrka u Chebu.
Lidem hrozí pokuty. U vyhaslé sopky trhají chráněné rostliny