Možná až do obýváku starostky nahlídne prezident Miloš Zeman při návštěvě Pramenů. Malé obci totiž kvůli dluhům nezbyl ani jeden objekt ve vlastnictví obce, a tak s nadsázkou řečeno, starostka Pramenů Michala Málková úřaduje ve svém obýváku.

Jako první se na Chebsku s prezidentem Milošem Zemanem setká právě starostka Pramenů Michala Málková. Ta by ráda hlavu státu seznámila s celým příběhem, který skončil dluhy, z nichž se obec dosud nevzpamatovala. Pondělní oběd chystají Miloši Zemanovi v Hotelu Esplanade v Mariánských Lázních. Na jakých pochoutkách si prezident pochutná, tady ale úzkostlivě tají a slavnostní tabuli podle vedení hotelu poodhalí až v den prezidentovy návštěvy.

Právě v Mariánských Lázních se kromě vedení města prezident setká i s obyčejnými občany, kteří se ho budou moci zeptat na to, co je zajímá. Někteří dotazovaní se na něj těší, jiné nechává prezidentská návštěva chladnými. „Já jsem Miloše Zemana volila a půjdu se na něj podívat," řekla Hana Hejduková z Mariánských Lázní. „Žádný dotaz nemám, jen se tam půjdu podívat." Někteří zase říkají, že pondělní odpoledne prožijí jinak. „Nevidím důvod, proč bych se měl setkávat s prezidentem," mávl rukou Jan Vojta. „Je mi jedno, jestli přijede nebo ne."

Ve středu v Aši hlavu státu přivítají v první zrekonstruované části bývalého učňovského střediska LaRitma. K dispozici bude mít i malé občerstvení.

„Hlavní občerstvení bude mít prezident Miloš Zeman v restauraci Na Gruntu nedaleko Hazlova," poznamenal mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Jaké jídlo však prezident dostane na stůl, prozradit vedoucí stravovacího zařízení nechtěli. „Nemáme žádné oprávnění cokoliv o prezidentově obědě říkat," uvedl jeden ze zaměstnanců restaurace.

V Aši už se na návštěvu prezidenta Miloše Zemana vedení města těší.

„Jedná se o zdvořilostní návštěvu našeho města, kdy se prezident Miloš Zeman setká s představiteli města a následně si také vyslechne dotazy občanů," uvedl starosta města Aše Dalibor Blažek. „Potěšila nás i návštěva bývalého prezidenta Václava Klause, který k nám zavítal v roce 2006. Určitě se bude jednat o příjemné setkání. Podle mého mínění nebude v tom časovém prostoru, který prezident na město má, moc místa k tomu, abychom mohli více rozebrat problémy ašského regionu a přilehlých měst," posteskl si starosta Blažek. „I přesto však věříme, že ho naše město zaujme," podotkl starosta.

Miloš Zeman se v Aši zastavil před několika lety ještě při předvolební kampani za Zemanovce.