Více tříd a lepší podmínky budou v budoucnu mít talentované děti navštěvující Základní uměleckou školu v Mariánských Lázních. Už jen půl roku je totiž dělí od stěhování do nového. A Mariánské Lázně hlásí: „Všechno jde podle plánu."

Žáci základní umělecké školy by se už v březnu měli přestěhovat do objektu bývalé obchodní akademie. „Původní rozpočet na rekonstrukci budovy byl 34 milionů korun," uvedl tiskový mluvčí mariánskolázeňské radnice Roman Kořán. Vítězná firma z Karlových Varů nakonec vysoutěžila zakázku za šestadvacet milionů korun. Město navíc na realizaci získalo dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad. Znamená to, že 85 procent by se mělo vrátit zpět do městské kasy.

Na talentované děti čeká více tříd a například také taneční či hudební sál, který vznikl z bývalé jídelny. „Hudební sál bude určený přibližně pro stovku diváků a bude sloužit nejen potřebám základní umělecké školy, ale také veřejnosti, pro potřeby pořadů komornějšího charakteru," uvedl Kořán s tím, že svým způsobem vnikne nová ´Malá scéna´, která byla dříve tak populární v domě Chopin.

Podle zjištění města z posledního kontrolního dne je všechno tak, jak má být. A opravy prostor bývalé obchodky by měly být dokončené v termínu, tedy do konce února. V březnu pak celou uměleckou školu čeká velký přesun.