Práce na rekonstruovaném levém břehu Ohře v Chebu vrcholí. Areál bude slavnostně otevřený již za necelých čtrnáct dní. Místo má sloužit pro aktivní trávení volného času, a doplní tak pravý břeh, takzvanou Krajinku. Ta slouží především pro relaxaci.

Zahajování se ponese naprosto v duchu svého názvu: 'Den plný sportu a zábavy'.

„Připravené jsou soutěže Domu dětí a mládeže Sova, cyklistický závod, pochod na Zelenou horu, atletika, lukostřelba," vyjmenoval chebský místostarosta Vladimír Hartmann. „Zájemci se mohou těšit i na řadu dalších akcí, jako modelování balonků, malování na obličej, výtvarný workshop, jízdu na dvoukolovém osobním vozítku Segway, zvířátka a tak dále." Odvážlivci si budou moci vyzkoušet také nové lanové centrum.

Slavnostní zahájení provozu areálu se uskuteční 8. června od 10 hodin do přibližně 17 hodin. „Ožije víceúčelové hřiště a relaxační plochy se zázemím, krosová dráha i lanové centrum," podotkla mluvčí chebského městského úřadu Martina Kuželová.

Nejzásadnější proměnou prošla lokalita s chátrajícím stadionem a sousedním škvárovým hřištěm. Na jejich místě vyrostlo víceúčelové sportoviště a relaxační plochy. Vítanou atrakcí bude určitě i lanové centrum s lezeckými stěnami a věží pro simulaci volného pádu.

„Areál Krajinky na pravém břehu si veřejnost velmi oblíbila a i to byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli upravit také druhý břeh," dodal chebský starosta Pavel Vanoušek.