Na sjezdovkách krušnohorského Klínovce leží mezi 50 až 80 centimetry sněhu. V provozu jsou lanové dráhy A, B, C, D a dále F a pojízdné pásy v dětských parcích. Denně je upravováno přes 15 km sjezdovek, čekací doby u lanovek a vleků je nulové. Areál je otevřen denně od 8:30 do 16:00. Po úpravách je opět připraven fun park a crossline ve vrchní části sjezdovky Jáchymovská.

Na nejvyšším vrcholu Krušných hor Klínovci byly v provozu dvě sjezdovky. Vyzkoušet si je přijeli nejen zkušení a ostřílení lyžaři, ale i úplní začátečníci.Zdroj: Martin Polák

Skiareál Boží Dar – Neklid bude v provozu až do 2. dubna. K dispozici je tu lanová dráha Štikovka (A) a vleky 1000 (D) i 500 (F). Areál je v provozu od 9:00 do 16:00. V sobotu se ve Snowparku koná legendární závod Retro Jam. Na Božím Daru bude v provozu v sobotu a v neděli vlek za hotelem Praha. Běžecké stopy v okolí Božího Daru jsou v dobrém stavu a na víkend budou upraveny rolbou.

Na téměř velikonoční lyžování je možné zavítat do skicentra v Bublavě. V provozu je Střední Bleiberg a sedačková lanovka. Na svazích leží 45 cm technického sněhu. „Po krátké oblevě si užíváme krásné lyžování za zimního počasí, které podle předpovědi vydrží i v příštích dnech. Kvalitní lyžování by mělo vydržet i o velikonočních prázdninách,“ uvedl bublavský vlekař Jiří Lhota.

V plném provozu včetně lanové dráhy bude Ski Centrum Bublava – Stříbrná až do velikonočního pondělí. V sobotu se tam navíc koná karneval na lyžích s řadou soutěží

Lyžuje se nadále i ve skiareálu Plešivec, kde je otevřena polovina z deseti sjezdovek. Do neděle je ještě v provozu skiareál v Mariánských Lázních.

Ilustrační foto
VIDEO: Lyžování na Špičáku ještě nekončí