Vrásky na čele způsobilo třem sestrám Vrábelovým z Plesné vybudování zcela nové komunikace v Potoční ulici 221 v Plesné, kde mají dům a zemědělskou usedlost po svém otci. Bez předchozí konzultace s majiteli nemovitostí prý došlo k vybudování koryta na odtok vody, které není souměrně vysoko s půdou u domu. Sestry Vrábelovy mají proto strach, že jim bude voda zatékat do sklípku, kde mají veškeré topné zásoby. A problémy nekončí, to zdaleka není všechno. Představitelé Plesné však přislíbili nápravu.

„Jelikož v domě kvůli nutné rekonstrukci prozatím nebydlíme, chodíme se tam každý den dívat," řekla poškozená Zdena Vrábelová. „Náhodou jsme se šly kolem domu projít a zjistily jsme, že je tam u vrat stodoly navezená čtvrt metru vysoká hromada makadamu a přes něj je už položený asfalt. Prvotní šok byl opravdu velký. Nejenže nejdou otevřít velká vrata, ale komunikace vadí i při otevírání menších dveří na pozemek u stodoly. Problém, který zde řešíme, je opravdu k pousmání," řekla zdrceně Vrábelová. „Chceme najít rozumné řešení pro nás i pro město. Kdyby komunikaci udělali hned napoprvé pořádně, nemuselo by se tu nic předělávat.

Teď se akorát bojím, že nám poteče voda do sklepa, kde máme topné zásoby na zimu. Tím korytem, které je zhruba dvacet čísel nad úrovní vstupní cesty k domu, firma zcela znemožnila zaparkovat sem jakékoli auto. Nemluvě o tom, že u zemědělské usedlosti absolutně znemožnila i otevírání dveří a vrat. Město nám tím asi chtělo dát najevo, že si máme udělat vjezd až o deset metrů dál. Takovému bezohlednému jednání nechci přihlížet. Zkrátka nechápu, co je tohle za drzost. Doufám, že po řádné domluvě bude vše vypadat podle našich představ," dodala.

Starosta města Petr Schaller se ohrazuje tím, že práce na komunikaci nejsou u konce a že občanům vyjde vstříc, jak jen to půjde.

„Po vzájemné dohodě se vjezd na pozemek u stodoly přesune o deset metrů dál. Proto se odstraní hlavní brána a my na náklady města v místě bývalého vjezdu uděláme opěrnou zídku, a spád komunikace bude díky tomu vyrovnán. Sestry Vrábelovy opraví na své náklady schodiště u domu a pak zde město vybetonuje vstup, aby byl v úrovni s korytem na odtok vody," vysvětlil starosta.