"Na čtvrtém 'kulatém stolu', jak zasedání nazýváme, jsme představili soupis atraktivit vhodných pro cyklisty a také trasu, kudy by stezka měla vést," uvedl Josef Švajgl, projektový a finanční manažer obecně prospěšné společnosti Mariánskolázeňsko.

Miroslav Landa, jenž je správcem cykloportálu Karlovarského kraje, ve spolupráci s Milanem Zukalem z odboru regionálního rozvoje krajského úřadu v Karlových Varech připravil 7. a 8. návrh trasy, který vychází z předchozích jednání. Ta by měla vést po ose Hrozňatov Kozly Mýtina Kyselecký Hamr Oldřichov Vysoká Helmutův kříž - Tachovská Huť Chodovská Huť Broumov. Na této trase by byly odbočky například na Mýtině směr Neualbenreuth a směr Doubrava-Lipová. Dále odbočka u Alexy na vrchol Dyleně U Ptačího mlýna, což je směrem na Tři Sekery a Panskou rozhlednu.

Účastníci kulatého stolu souhlasili s návrhem trasy i odboček. Na německém území plánují navrhnout paralelní cyklotrasu, která by na tu českou navazovala.

Radost z projektu mají i občané na Chebsku.

„Jsem rád, že takovýto projekt vznikl," prozradil Tomáš Krásný, který se věnuje cyklistice už 20 let. „Musím se přiznat, že Mariánskolázeňsko nemám moc sjeté, proto mi soupis atraktivních míst určitě pomůže, a myslím, že nebudu sám," dodal.

„Na kole jsem začal jezdit před nedávnem a nyní hledám vhodné trasy, mám tak ušetřenu práci s hledáním," řekl Tomáš Veselý.