Další úspěšnou letošní akci mají za sebou v Mnichově u Mariánských Lázní. Obci se podařilo dokončit rekonstrukci veřejného osvětlení v přidružené obci Rájov.

„Jednalo se o celkovou rekonstrukci veřejného osvětlení," informoval starosta Jiří Křenčil. „Došlo k výměně sloupů, svítidel, rozvodové skříně, zabudování kabelového vedení do země a úpravě terénů." Celkové náklady na tuto akci činily více jak 1,2 milionu korun. Mnichovští se snažili získat na opravu dotaci z Programu obnovy venkova, to se jim ale nepodařilo. „Významnou částkou nás podpořila jedna z akciových společností."

Díky této rekonstrukci mají občané Rájova možnost bezpečného pohybu po komunikacích. „Samozřejmě svou roli zde hraje i lepší bezpečnost v obci, estetický vzhled a v neposlední řadě i menší náklady na údržbu," přiblížil starosta. Staré osvětlení totiž podle jeho slov pocházelo ze sedmdesátých let minulého století a bylo značně poruchové.

„Jako starosta bych rád poděkoval zhotoviteli za kvalitně odvedenou práci, firmě, která nám na rekonstrukci přispěla, a také celému minulému zastupitelstvu za podporu tento záměr uskutečnit," dodal Křenčil.