Představitelé města Chebu se opět zabývali zavřeným obchodem na chebském sídlišti Skalka. Především starší místní obyvatelé si stěžují, že zde řetězec asi před rokem svou prodejnu zrušil. Jeho zástupci ale argumentují tím, že byl obchod ztrátový.

V současné době objekt vlastní společnost ING Lease. Prostory prodejny má ale ještě dva roky v podnájmu společnost Ahold. A to je problém. „Vlastník nemovitosti finance od řetězce dostává, takže nemá důvod, proč se stávající situací něco dělat,“ vysvětlil chebský místostarosta Michal Pospíšil.
Situace se ale přestává líbit nejen těm, kteří byli zvyklí v místě nakupovat.

„Fakt, že už obchod nefunguje, mě moc netrápí,“ řekl Martin Jelínek z chebského sídliště. „Stejně to zde bylo drahé. Co mě ale zlobí, že jsou už v bývalé prodejně vymlácené výlohy. Místo toho jsou sice dřevěné desky, je ale jen otázkou času, než se tam někdo dostane a zničí i zbytek toho, co zbylo.“

Vizuální stránka je dalším problémem. Ahold sice bude muset dát prostory do původního stavu, pravděpodobně to udělá až ke konci nájemní smlouvy.

Zástupci řetězce téměř vyloučili, že by se do obchodu vrátili. Připustili však variantu, že by na sídlišti postavili nový dům. Přízemí by sloužilo jako obchod, vyšší patra jako byty. Rozhodně se tak ale nestane v několika nadcházejících měsících. Místní si tak budou muset vystačit s prodejnou, která se nachází těsně pod sídlištěm.