Informovala o to mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Eva Češpiva.

"Regionální potravina je ocenění, které nezíská každý automaticky. Je to záruka kvality. Jsem proto hrdý na to, že v této soutěži plné kvalitních výrobků z našeho kraje, přebíráme v dané kategorii již podruhé ocenění za naše maso. Doufám, že nám značka Regionální potravina přivede další spokojené zákazníky," uvedl Jan Kužvart, majitel Statku Hlinky. (ano)

Značku Regionální potravina Karlovarského kraje pro rok 2023 získaly výrobky:

1. Masné výrobky tepelně opracované - Retro paštika, Josef Pelant, Andělská Hora

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy - Hovězí T-Bone steak, Statek Hlinky

3. Sýry včetně tvarohu - Bio tvaroh Belina

4. Mléčné výrobky ostatní - Kozí bio mléko, Marie Květoňová, Útvina

Ochozy hradu v Bečově nabízí relaxaci i úchvatné pohledy do podhradí
OBRAZEM: Ochozy hradu v Bečově nabízí relaxaci i úchvatné pohledy do podhradí

5. Pekařské výrobky včetně těstovin - Houska pletená, Lenka Bezděková, Kynšperk nad Ohří

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek - Mechový dortík, Lucie Zlámalíková, Karlovy Vary - Stará Role

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje - Rudohor Dukát 12° prémiový světlý ležák, Pivovar Rudohor

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě - Žlutické sušené višně Regent, Plus Žlutice

9. Ostatní - Medový krém meruňka, Miroslav Dimo, Verušičky