Jedna z cestujících zkolabovala a na záchrance prý nebyla volná sanitka, která by mohla vyjet. Řidič hromadné dopravy ale hned našel řešení a cestující odvezl do nemocnice autobusem. Za jeho perfektní reakci ho teď ocenil chebský starosta i řidičův nejvyšší nadřízený.

O události by se možná nevědělo, kdyby ji nezveřejnila jedna ze svědkyň na Facebooku města Chebu.

„Okamžitě po přečtení zprávy jsme kontaktovali ředitele společnosti Autobusy Karlovy Vary, a.s., pana Zdeňka Suchana,“ informovala mluvčí chebského městského úřadu Simona Liptáková. „Starosta města Antonín Jalovec se proto na radnici setkal s řidičem autobusu panem Janem Uhligem a společně s ředitelem Zdeňkem Suchanem a členem společnosti Autobusy K.V. panem Miroslavem Porschem poděkovali za tak záslužný čin, který není úplnou samozřejmostí,“ podotkla.

„Jsem rád, že mám možnost se při své práci setkávat nejen s lidmi, kteří přicházejí se stížnostmi, ale i s lidmi, kterým není lhostejný osud druhých. V několika málo dnech je to již druhé takové přijetí, kdy díky rychlé a včasné pomoci byl zachráněn lidský život. Přeji nám, občanům Chebu, aby cestování dopravními prostředky bylo co nejvíce bezpečné a za volantem seděli zodpovědní a vstřícní řidiči,“ řekl starosta Antonín Jalovec.

Na řidiče je teď pyšný i jeho zaměstnavatel.

„Řidič autobusu pan Jan Uhlig je u nás řidičem od ledna 2014. Je to tedy nový řidič, kterého naše společnost vyškolila a zajistila mu rozšíření řidičského průkazu z kategorie B na kategorii D (autobus) poté, co byl několik měsíců evidován na úřadu práce. S jeho prací jsme spokojeni a tímto činem potvrdil i své lidské kvality,“ doplnil Zdeněk Suchan.

Valdštejnské slavnosti v Chebu 2015.
V Chebu začaly Valdštejnské slavnosti