Uzavření projektu, kdy díky finančnímu přispění města Chebu zajišťují Rokršti pro chebské seniory návštěvy radonových lázní v Sybillenbad v Neunalbenreuthu s ozdravnými procedurami a plaváním. Dopravu tam i zpět zajišťuje spolehlivě pan Zakuťanský. Závěrečná návštěva těchto lázní, která uzavřela letošní cyklus, připadla na pátek 19. 12. A již podruhé byla zakončena vánočním posezením v nedalekém Adorfshofu: stylové restauraci, kde nabízejí občerstvení z výrobků pocházejících z jejich vlastního domácího řeznictví a výrobny uzenářských lahůdek. Majitelka rezervovala sál, kde již byla připravená hudba (zajištěná členy sdružení) a ochutnávka zdejších specialit. Při poslechu pěkných písniček si všichni také s chutí zatančili a spolu s majitelkou tohoto podniku přivítali blížící se Vánoce.

A nakonec to byl tradiční výstup, v tomto roce již dvanáctý výstup na Svatou Annu na druhý svátek vánoční svatého Štěpána se Štěpgulášem. Vynikající guláš se na místo dopravil ve várnicích předem, za ním pak dorazily skupiny pochodníků: seniorů, omladiny i dětí. Letos jejich počet převyšoval stovku, a to nepočítáme pejsky. Nevadilo, že se Cheb to ráno po týdnech „sněhového půstu" probudil do bílého poprašku a že vál ostřejší severák. Teplo dodal nejen výstup sám, ale i guláš a nakonec čaj. Zbylý chleba a nějaká ta jablíčka pak byly navěšeny na větve keřů, aby si hodů užila i lesní zvěř.

Díky iniciativě členů tohoto sdružení, ale také díky významné podpoře města Cheb se tak paleta nabídek různých aktivit významně rozšiřuje. A rozhodně se máme na co těšit také v roce 2015. Rokrštům rozhodně nápady ani chuť něco dělat nechybí.

(rym)