Ryby totiž kvůli vyšším nočním teplotám nepluly do loviště a pohybovaly se prakticky všude. Nakonec se s tím ale všichni poprali zdárně.

Rybník Amerika by měl podle jednatele Rybářství Mariánské Lázně Zdeňka Maška vydat přibližně třicet tun ryb. „Kromě kapra se v rybníce vyskytuje také lín, amur nebo tolstolobik," uvedl Zdeněk Mašek. Počet ryb, které rybáři vyloví, se rok od roku snižuje. Před osmi devíti lety vylovili rybáři jednou tolik ryb, než tomu bylo loni. Navíc musí do rybníků nasazovat větší ryby. „Ty menší nám totiž uloví kormoráni," popsal jednatel stále trvající problém, kterým jsou kormoráni. Nově se na výnosech podílí také škody, které napáchají bobři a vydry.

Nicméně zákazníci, kteří si neumí bez ryby představit svůj vánoční stůl, zoufat nemusí. „V našem regionu pro zákazníky vánoční kapry zabezpečíme," slíbil Zdeněk Mašek s tím, že za kolik si kilogram kapra lidé koupí, zatím jisté není. „Cenu zatím stanovenou nemáme, bude až po výlovech a určitě na ni budou mít vliv škody, které nám kormorán, vydra a bobr způsobují," dodal.