Žákyně šestého ročníku františkolázeňské základní školy Saša Jouglová je přesto plná optimismu. A to také díky schodolezu, na který jí přispělo mnoho sponzorů z Františkových Lázní. Díky němu se teď může volně pohybovat po celé škole.

Díky vedení školy, místostarostovi Milanu Ščislákovi, který oslovoval podnikatele a sdružení ve Františkových Lázních, a sponzorům se podařilo shromáždit dostatečné množství peněz na pořízení repasovaného schodolezu, který vyšel na 48 tisíc korun.

Saša má ze zdravotní pomůcky velikou radost a poznamenala: „Je to o moc lepší než chodit pěšky." Její maminka ještě doplnila: „Moc bych chtěla poděkovat všem sponzorům a také panu Ščislákovi a vedení školy. Schodolez je pro Sašu velice důležitá věc, díky němu se teď může bez problémů pohybovat po škole."

Místostarosta Ščislák, který oslovoval sponzory, si posteskl. „Původně jsem si myslel, že sehnat peníze na takovouto dobrou věc bude mnohem snazší. Celkově to trvalo více než dva měsíce," dodal.

Schodolez najde využití také pro další žáky školy, kteří budou mít zlomeniny.

Saša dostala od školy ještě pěkný dárek. „Děti vybraly při prodeji svých výrobků peníze a část z nich věnovaly na dárek pro Sašu nový netbook," řekla ředitelka základní školy Jiřina Fajfrová.