Jak se účinně bránit? To se ženy z Chebu dozvědí na kurzu sebeobrany, který pro ně připravili chebští strážníci a Okinawa karate Cheb. Na akci nebudou mít vyjma instruktorů přístup muži.

Sebeobrana pro ženy
Pro všechny ženy nad 18 let, včetně seniorek, které mají v Chebu trvalý pobyt. Počet míst v kurzu je omezený a přihlášky lze zasílat do 11. dubna na plachyv@cheb.cz.
Kurz se skládá z 11 lekcí a je zcela zdarma

„Městská policie Cheb připravila ve spolupráci s městem Cheb a oddílem Okinawa karate Cheb kurz sebeobrany pro ženy. Účast na něm je zdarma," informoval Václav Plachý z Městské policie Cheb.

„Kurz se bude skládat z jedenácti lekcí o délce 1,5 hodiny. První se v tělocvičně 6. základní školy uskuteční 17. dubna," doplnil s tím, že zájemkyně s trvalým bydlištěm v Chebu se mohou hlásit do 11. dubna.

Cílem kurzu je ukázat ženám jednoduché a účinné techniky, díky kterým lze vzdorovat i fyzicky silnějším útočníkům. Kurz zvládne absolvovat každá žena starší 18 let, včetně seniorek.

Lektoři se budou věnovat z 80 procent praxi a z 20 procent teorii, kde se bude mluvit například o strachu, zbraních nebo třeba zásadách pasivní sebeobrany.