Oprava budovy, která má osm pater, začala už v roce 2014. Během let se tak klienti domova dočkali vybudování i zimní zahrady anebo nové kuchyně.

„S rekonstrukcí pokojů jsem spokojený. Moc se mi líbí nová koupelna i nábytek, který jsme dostali,“ uvedl senior Ladislav. „V domově se mám moc dobře, je o nás dobře postaráno,“ poznamenal.

Koledy se rozezněly také před hotelem Krakonoš v Mariánských Lázních. Cestu si sem našlo více jak sto lidí.
FOTO, VIDEO: Česko zpívalo koledy před hotelem Krakonoš i na náměstí v Chebu

V rámci rekonstrukce Domova pro seniory Skalka v Chebu stavebníci nejprve provedli postupné zateplení budovy a výměnu dveří a oken za celkem 15,7 milionu korun. Necelé 4 miliony se Karlovarskému kraji vrátily ze Státního fondu životního prostředí. Dalších 6,7 milionu korun stála přístavba výtahu, který díky jeho prostornosti ocenili především klienti pohybující se na invalidním vozíku a také personál, který převáží seniory na lůžku.

„Upraveno bylo rovněž venkovní prostranství před vstupem do domova. Na tyto práce pak navázala rekonstrukce vnitřních prostor domova, která byla rozdělena na dvě etapy,“ sdělila tisková mluvčí Karlovarského kraje Veronika Svobodová.

„Věřím, že nové prostory budou dobře sloužit nejenom obyvatelům domova, ale i zdejším zaměstnancům, kteří vykonávají velmi náročnou a vysoce záslužnou práci. Všem, co se na přípravě a realizaci této nákladné přestavby podíleli, bych chtěl moc poděkovat,“ sdělil náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis.