Členy klubu důchodců organizace Svazu seniorů v Mariánských Lázní navštívil Radek Tunder z oddělení mariánskolázeňské policie a koordinátor Besipu pro Karlovarský kraj Václav Brož. Z úst policisty Radka Tundra si senioři vyslechli rady, jak se zachovat například při kontaktu s podvodníkem. „V druhé části jsme se věnovali také zásadám správného přecházení,“ uvedl Václav Brož.

Vzhledem k tomu, že poměrně velké množství seniorů se věnuje také jízdě na kole, přišla řeč rovněž na povinnou výbavu kola. „Nakonec každý z účastníků besedy obdržel nákupní tašku s reflexním pruhem a pásku z retroreflexního materiálu pro cyklisty i pro chodce,“ dodal Brož.

Právě besedy na téma podvodníci a senioři jsou u veřejnosti hodnoceny jako potřebné. „Jednoznačně říkám takovým přednáškám ano,“ řekla čtyřicetiletá Alice z Chebu. „Mám téměř sedmdesátiletou maminku a musím přiznat, že je důvěřivá jako pětileté dítě. Vždyť se podívejte, co se všude kolem nás děje. Každou chvíli slyšíte o podvedených důchodcích. Čím více bude takových besed, tím to bude lepší.“