Poslední slavnosti hostily v pátek Kraslice. Přijely lokální pivovary z Kraslic, Sokolova, Mariánských Lázní či Božího Daru. Na zahradě kulturního domu se lidé bavili nejen koštem různých speciálů, ale také tančili při doprovodném hudebním programu či se bavili různými soutěžemi.

„Počasí vyšlo nádherné, sešla se tu spousta známých, je tu skvělá atmosféra a o tom to vlastně celé je. Přijít se pobavit, poslechnout muziku a dát si u toho dobrý zlatavý mok,“ říká jeden z účastníků kraslických pivních slavností Josef Veselý z Kraslic. Zde se snaží navázat na tradici, kterou místní začali před 24 lety. Tehdy byly premiérové pivní slavnosti na kraslickém fotbalovém hřišti a zúčastnily se jich tisíce lidí. Poté se v roce 1996 uskutečnil ještě jeden ročník a další až letos. Zda se tradice udrží, ukáže čas.

Letní slavnosti, které mají podtext pivní fest, hostí 13. července Plesná na Chebsku. Na čepu bude naraženo více jak patnáct druhů piva z několika republikových, ale i regionálních pivovarů. V Plesné se koná pivní fest již počtvrté. „Každý rok se pokusím ochutnat všechny druhy, ale zatím se mi to nikdy nepovedlo. Kdybych měl zhodnotit nejlepší pivo za poslední roky, tak to byl borůvkový speciál a doufám, že bude i letos,“ říká Jiří Holý z Plesné, který slavnosti navštěvuje každý rok.

Na začátku druhého měsíce prázdnin, přesněji 3. srpna, pořádají pivní slavnosti v Ostrově.

Prostranství pod hradem Cheb se proměnilo v místo, kde se děti i dospělí mohli naučit zachránit lidský život.
Žáci zjistili, jak dát první pomoc