Charitativní běh má podtitul 895 kilometrů pro Achillovu Patu. Sportovec se v rámci něj vydal z Aše přes Cheb a konečný cíl má ve slovenských Košicích. Přidalo se k němu několik stovek lidí nejen z chebského regionu.

Výtěžek z akce poputuje ke klientům Domova Pata u Hazlova, kteří se mají postupně začlenit do společnosti. „Miloš Škorpil není na poli dálkových běhů žádným nováčkem. Za sebou má mimo jiné tři oběhnutí České republiky nebo běh z Hodonína do Aše," vylíčil Tomáš Ivanič z chebské radnice.

„Jeho poslední okružní běh republikou, který absolvoval před třemi lety pro Paraple, je stále vůbec nejdelším tuzemským charitativním během," zdůraznil.

Charitativní běh zavedl Miloše Škorpila do Plzně, Prahy, Pardubic, Olomouce, Žiliny, Liptovského Mikuláše, Spišské Nové Vsi a až do Košic.

„V cílové zastávce má v plánu absolvovat jubilejní 90. ročník Mezinárodního maratonu míru, který je nejstarším v Evropě," informoval Tomáš Ivanič. „Na trase do Košic ho může doprovodit kdokoliv, na libovolně dlouhém úseku. Podmínkou je, že za každý uběhnutý kilometr přispěje 10 korunami do pokladničky," dodal Tomáš Ivanič.

„Podobné akce chválím. Je to na podporu dobré věci," uvedla Jana Králová z Chebu.