„Spojily jsme se s právníky a došly jsme k závěru, že lze vznést námitku promlčení a podat návrh na částečné zastavení exekuce hned u několika exekučních titulů,“ řekla opoziční zastupitelka Anna Fábiková, která spolu s Kateřinou Třešňákovou a Martou Šmídovou požádala o svolání zastupitelstva. Návrh na částečné zastavení exekuce totiž musí podat obec a té to posvětit zastupitelé. „Podle našich propočtů by se mělo jednat o více než dvacet milionů korun,“ řekla. Trojice zastupitelek je přesvědčená o tom, že vznést námitku promlčení a podat návrh na částečné zastavení exekuce je velká příležitost. „Zastupitelé by měli spojit síly ve prospěch obce,“ dodala.

„Návrhem se budeme zabývat na zastupitelstvu,“ uvedla starostka Pramenů Michala Málková. „Poté, co budeme mít připravené podklady, se k tomu budu moci vyjádřit víc.“ Zastupitelstvo bude návrh opozice projednávat příští týden.

Prameny se do problémů dostaly kvůli projektu stáčírny minerálních vod. Plán vybudovat stáčírnu ale ztroskotal a obci zůstaly pouze obří dluhy. Zastupitelstvo se rozpadlo a obec dlouho nikdo nechtěl vést. Až před sedmi lety zde opět zasedlo zastupitelstvo. Od té doby se na radnici několikrát zastupitelstvo rozpadlo. A ani nyní tady nepanuje zrovna přátelská atmosféra. Opozice a koalice se například nemůžou shodnout, zda bylo správné rozhodnutí prodat ruskému věřiteli obecní majetek. Zastupitelstvem sice prodej prošel, padla ale žaloba. Na jejím základě soud uložil obci zákaz manipulace s pozemky. O žalobě bude pak soud rozhodovat v následujících měsících.

Ilustrační foto
Na papíry auto nejezdí, ale...