Bez trestu skončila i firma, která je chtěla stavět, APB Plzeň, a firma HUL HO, přes ně měl Červenka získat za pomoc na úřadě úplatek dva miliony korun.

Nic z uvedených obvinění soud neprokázal. Kauza měla celkem 11 svazků spisového materiálu. Podle soudce Jiřího Kutílka bylo šetření velmi rozsáhlé a bylo zpočátku obtížné se v celé kauza orientovat. Podle soudu bylo jednoduše cílem vyrobené elektrárny zprovoznit, protože v opačném případě by byly celkové ztráty několik set milionů korun. A elektrárny by skončily ve šrotu.

„Soud neprokázal, že by se v tomto případě kdokoliv něčeho nezákonného dopustil,“ podotkl Jiří Kutílek.

„Prvoinstanční soud opět prokázal, že je spravedlivý. A jsem rád, že po tom tříapůl letém utrpení jsem slyšel z úst soudce, to co slyším ve svém srdci a sice, že se nic z toho, z čeho nás obžaloba vinila se nestalo, skutek jsme nespáchali a víceméně to potvrdilo to, co jsme věděli od začátku. Je to zlovůle policejní skupiny podporované lidmi ze státního zastupitelství,“ sdělil po rozsudku Jiří Červenka.

Jeho osobně se celá kauza dotkla nejvíce, protože ovlivnila nejen jeho soukromý život, ale i ten politický.

„Důvěra se velmi těžce buduje, ale lehce se ztrácí. Tato kauza se dotkla nejen mě, ale i celé rodiny a budu ještě zvažovat další kroky, jak postupovat,“ dodal Červenka.