Pro nejmenší připravují program například v Okrouhlé, Nebanicích, Kynžvartu či Milíkově

JANA BEŽÁKOVÁ

Chebsko Oslavy Mezinárodního dne dětí se staly v městech a obcích na Chebsku tradicí. Děti náležitě oslaví svůj den například v Okrouhlé, Nebanicích, Milíkově, Dolním Žandově, Lázních Kynžvartu nebo v Trstěnicích.

Malí Okrouhláci se sejdou už tuto sobotu 23. května od 13 hodin. „Tentokrát bude dětský den ve znamení indiánského léta," přiblížila Ludmila Sittová z Obecního úřadu Okrouhlá. Na děti čeká spousta indiánských soutěží. Nejmenší se naučí vyrábět čelenky, náhrdelníky, ozdoby. „Zvláště vítány jsou děti v indiánském kostýmu nebo převleku," řekla s tím, že pro všechny jsou připravené i sladké odměny.

Ani v Nebanicích nebude letos chybět oslava Mezinárodního dne dětí. „Už devátý ročník se bude konat 30. května od 13 hodin na místním fotbalovém hřišti," informoval Jaroslav Koubek z Nebanic. „Připravili jsme celodenní soutěž o víkendový pobyt, nebude chybět ani pohádka a veselé čarování Jakuba Koutského," uvedl s tím, že na všechny přítomné čekají zajímavé tvořivé workshopy, lanové centrum, jízda na koních nebo jízdy na čtyřkolce.

Ve stejný den, tedy v sobotu 30. května, si na své přijdou i v Lázních Kynžvartu. Na místním fotbalovém hřišti čeká na všechny v rámci Dne s Eutitem například Dáda Patrasová, pohádka O vlkovi, Heidi Janků, skluzavka, nafukovací hrad či trampolíny. Nebude chybět ani malování na obličej či tetování hvězdným prachem. A aby to rodičům nebylo líto, večer mohou na hřišti vystřídat své ratolesti oni. Od 17 hodin se na zelené ploše vystřídají takové hvězdy jako Čechomor, Peter Nagy, Marta Kubišová, Buty, Děda Mládek Illegal Band či No Name.

Oslava Dne dětí čeká také na nejmenší na Cechu svatého Víta v Trstěnicích. Děti si užijí velké puzzle, střílení z praku, chytání ryb, chůzi na chůdách nebo jízdu v terénních automobilech. Nebude chybět ani ukázka služebního auta městské policie a oblíbené opékání buřtíků. Dětský den na Cechu se uskuteční v sobotu 6. června od 13 hodin.

Ve stejný den si svůj velký den užijí také děti v Odravě. I na ně čeká spousta soutěží o zajímavé ceny a dorazí také hasiči s oblíbenou pěnou.

Tu si dosyta užijí i v Milíkově. Tady se dětský den koná také v sobotu 6. června od 13 hodin. Kromě pěny, která nesmí chybět při žádné oslavě dětského dne, bude na všechny čekat spousta soutěží o krásné ceny, skákací hrad a také jedno adrenalinové překvapení.