Nejen tyto součásti lze nalézt v nových regionálních vlacích RegioShark. Ty jezdí po Karlovarském kraji již od podzimu 2012. Včera se uskutečnila na Chebsku speciální jízda zbrusu novou a poslední nakoupenou jednotkou v Karlovarském kraji. Cestující si nemohli projížďku vynachválit. Speciální jízda vedla z města Cheb až do Hranic u Aše a zpět.

„Tímto vlakem jsem jela už několikrát a tak jsem si nemohla nechat ujít ani tuto speciální jízdu tím nejnovějším vozem," řekla Libuše Hanušová z Karlových Varů. „RegioShark je velmi pohodlný a příjemný vůz. Zejména si myslím, že spousta lidí ocení nástup do vlaku, který je v úrovni perónu," vyjmenovala cestující s tím, že v nové soupravě má i větší pocit bezpečí než v oddělených starších vozech.

„Motorové jednotky RegioShark zajišťují spoje na hlavní trati Mariánské Lázně Cheb Sokolov Karlovy Vary a Most," informovala tisková mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. „Tyto soupravy jezdí samozřejmě i na trati Cheb Aš město Hranice v Čechách a Cheb Luby u Chebu," doplnila mluvčí.

Všech osm motorových jednotek bude nyní zajišťovat dopravu v celém Karlovarském kraji. „Od platnosti nového jízdního řádu zajíždí jedna souprava RegioSharku z Karlových Varů až do německého města Johanngeorgenstadt," dodala mluvčí Pistoriusová. Vlakové jednotky dostaly obchodní označení RegioShark podle přední části soupravy, která připomíná tlamu žraloka. Ve vozech se samozřejmě nachází i klimatizace a celkem dokáže vlak odvézt až 240 osob.