Před čtyřmi lety by hned tak někdo u lesoparku v Pramenech nezastavil. Od té doby se ale místo změnilo, a to hlavně díky spolku, který chce připomenout, po čem obec nese své jméno. A právě ten také stojí za slavnostním zahájením lázeňské sezony, které se zde uskuteční již potřetí.

Akce se koná již tuto sobotu 16. května.

„Od 14 hodin zde proběhne již třetí Zahájení lázeňské sezony tentokrát nazvané tradičněji jako Otvírání pramenů," uvedl Jan Lebl z občanského sdružení Obnova obce Prameny. „Sejdeme se v nově upraveném 'lázeňském' lesoparku," doplnil s tím, že se nachází nedaleko autobusové zastávky Prameny léčebna. „Spolu s panem převorem tepelského kláštera páterem Augustinem obejdeme celkem pět minerálních vývěrů v okolí a ty společně 'otevřeme'," popisoval průběh komorní slavnosti.

„Navštívíme pramen Nový, Obecní Barochův, Vincentův a před rokem opravené vývěry pramenů Rudolf a Gisela. Okusit osvěžující minerálku můžeme bohužel dnes jen ze čtyř z nich. Historické jímání Vincentova pramene je v dezolátním stavu a na svoji obnovu teprve čeká," vysvětlil a zároveň dodal, že s velkou pravděpodobností dojde k obnově ještě letos. „Více informací prozradíme přímo při jeho žehnání," podotkl.

Nachystáno je opět i hudební vystoupení, letos účast přislíbil dětský hudební soubor Pohádková flétna ze Staré Vody a hudební duo nečekaných konců Ozářená HaŠe z Mariánských Lázní.

„Po roce jsme opět trochu pokročili s úpravou lázeňského lesoparku na podzim jsme sázeli nové stromky a instalovali dvě nové lavičky," řekl Jan Lebl. Návštěvníci se také dozvědí informace o dávné i nedávné historii Vincentova pramene a seznámí se s dalšími plány občanského sdružení.

Vstup na akci je zdarma a minerální voda bude volně k odběru. Zajištěno bude i občerstvení, točené pivo i přírodní ovocné mošty.