Zrekonstruované fotbalové hřiště, krásné nové kabiny s klubovnou. To je sen nejedněch fotbalistů a ostatních sportovců v menších obcích. Výjimkou nejsou ani ve Staré Vodě. Místní fotbalisté si ale budou muset na nové zázemí ještě chvíli počkat.

„Obec měla už dříve připravený projekt na vybudování nového společenského zázemí," uvedla starostka Staré Vody Eva Procházková. „Měly být spojeny sportovní kabiny s klubovnou tak, aby se prostory daly využívat pro akce obce," řekla s tím, že žádná dotace snahu obce o vybudování těchto objektů nepodpořila. „Bez dotací je realizace takových projektů dlouhodobou záležitostí. Rozpočet na sportovní kabiny s klubovnou činil přibližně osm milionů korun." Společenské zázemí Stará Voda vyřešila rekonstrukcí bývalé hospody, kde kromě toho vznikla nová kuchyň, školní jídelna a zázemí pro obecní věci a techniku.

Stále více je podle slov starostky zřejmé, že na nedůležité věci jsou dotace přístupné, ale na věci, jež obec opravdu potřebuje, jsou stále nepřístupnější. „Co nás nyní opravdu pálí, je stav našeho fotbalového hřiště," přiblížila Eva Procházková. „Už v říjnu jsme podali žádost o dotaci na jeho rekonstrukci, a stále nemáme výsledek," řekla s tím, že Stará Voda má aktivní fotbalisty a fotbalovou mládež. „Takže sportovní zázemí je velmi důležité. Mám jen štěstí, že sportovci vstřícně pochopili priority a berou fakt vybudování kulturního a společenského centra za důležitý pro všechny," dodala starostka.

„Je těžké posoudit, co je důležitější," poznamenal jeden z občanů Staré Vody. „Pro hasiče je to hasičárna, pro fotbalisty je to hřiště. Všechno ale obec stojí peníze a někdo prostě počkat musí."