Hned několik novinek čeká od začátku roku chebská městská sportoviště. Těšit se mohou hlavně návštěvníci bazénu a zimního stadionu. Od začátku příštího roku se budou moct na webových stránkách Chebských technických služeb (Chetes) podívat, jak to na těchto sportovištích vypadá, a to díky novým kamerám. Na 'zimáku' navíc přibude i wifi.

„Na stránkách www.chetes.cz jsou zveřejněny také aktuální rozvrhy hodin pro veřejnost. Lidé díky nové službě zjistí, jaká je momentálně návštěvnost a obsazenost, a podle toho se mohou rozhodnout, jestli sportoviště navštíví. Na zimním stadionu navíc od Nového roku spustíme volně přístupnou síť wifi, takže se zde návštěvníci budou moci bezplatně připojit k vysokorychlostnímu internetu," uvedl vedoucí provozu správy sportovních zařízení společnosti Chetes Václav Hadaš.

Obdobnou službu připravuje správa sportovních zařízení i pro sportovně-rekreační areál na levém břehu Ohře. S realizací se počítá na začátku hlavní sezóny, která startuje od dubna.

„Protože tento areál je dotovaným projektem z Regionální operačního programu Severozápad a stále běží pětiletá doba udržitelnosti projektu, je nutné vyřídit spoustu administrativních záležitostí, včetně žádosti o povolení od ROPu. Věřím však, že do zahájení sezóny bude vše připraveno a návštěvníci z Chebu i turisté odjinud se díky webovým kamerám budou moci podívat, jak to u nás aktuálně vypadá," dodal Václav Hadaš.