Kolektivní sporty v Chebu mohou očekávat slušnou budoucnost. Alespoň takové závěry vyplývají z akce pro děti, která se odehrála na chebském stadionu Lokomotiva.

„Zorganizovali jsme dovednostní soutěž O nejšikovnějšího fotbalistu a házenkářku. Byla otevřená pro všechny děti ve věku do patnácti let," potvrdil Jan Hamar z FK Hvězda Cheb. „A mladí sportovci byli skvělí," hodnotil. Za nádherného počasí a za doprovodu rodičů, prarodičů a dalších blízkých se do soutěží zaregistrovalo 182 chlapců a děvčat. Zúčastnit se mohli šesti dovednostních disciplín připravených pro fotbalisty a šesti pro házenkářky. Všichni pak obdrželi občerstvení a ti nejlepší i věcné ceny od pořadatelů.

„Soutěží si užívali především hráči a hráčky našeho klubu. Před prázdninami jsme chtěli dětem zpestřit jejich celoroční sportovní činnost a rodičům poděkovat za stálou podporu našemu klubu," okomentoval důvody uspořádání akce manažer Hvězdy Aleš Rolník. „Na akci se nám podařilo získat grant z projektu České unie sportu ČUS SPORTUJ S NÁMI," doplnil Rolník. Mezi nejmladšími děvčaty zvítězila sedmiletá Nikola Camprová z Chebu a mezi chlapci stejně starý Šimon Jelínek, také z Chebu. Ten neskrýval svoji radost. „Je to super, že jsem vyhrál. Fotbal baštím a je to vlastně můj první individuální úspěch," vyjádřil se jako zkušený profesionál.