Zimní stadion v Chebu totiž dlouhodobě poškozuje mineralizovaná spodní voda. Vedení města si proto nechalo zpracovat odborný posudek. Podle něj se následně určí, co se stadionem bude. V těchto dnech hydrogeologická firma vypočítává, kolik by stála oprava zimního stadionu a jeho sanování. Podle odhadů by to mohlo být i kolem 80 milionů korun. Hydrogeologický posudek potvrdil, že vlhkost je pro konstrukci stadionu silně agresivní a mohla by ji časem narušit. Do rokle, ve které se zimní stadion nachází, zatéká i povrchová voda, a tak ještě více ohrožuje celou stavbu. „Analýza zpřesnila, co všechno se pod stadionem děje,“ řekl místostarosta Miroslav Plevný. „Zadali jsme projekční kanceláři, aby nám vypočítala, kolik bude stát odvodnění stavby a její stabilizace. Pokud by se výše částky za opravu a sanaci objektu vyšplhala ke 100 milionům korun, necháme budovu stadionu, lidově řečeno, dožít a v průběhu několika let bychom vybudovali stadion nový a zřejmě někde jinde,“ konstatoval chebský místostarosta Miroslav Plevný. Cheb zatím neuvažuje o tom, že by stadion zavřel. „Funguje dál a fungovat bude i nadále. Přímé ohrožení sportovců nebo účastníků různých akcí tam nehrozí. V tuto chvíli se voda z přízemí odčerpává pryč. Do podzimu chceme znát další postup, jak s ním dál naložit,“ podotkl chebský starosta Antonín Jalovec.

Na vodu v rokli, kde stadion stojí, vzpomínají i starousedlíci. „Na stráních kolem dnešního stadionu jsme sáňkovali dolů a pamatuji si, že už tehdy bylo v jednom místě jezero plné vody, museli jsme dávat pozor, abychom tam nezahučeli,“ sdělil Miroslav z Chebu.

V prostorách Valdštejnského sálu Senátu České republiky převzali žáci ze 6. základní školy spolu s učitelkami a místostarostou Jiřím Černým mezinárodní certifikát Ekoškola.
Žáci se chovají ekologicky