Starostové na Chebsku. Kdo bude příští čtyři roky starostou? To už je ve většině měst na Chebsku jasné. Otazník ale stále visí například nad Chebem a Mariánskými Lázněmi.

Aš, Hranice, Plesná, Skalná, Lázně Kynžvart a Teplá tamní občané už mohou mít takřka stoprocentní jistotu, že si nebudou zvykat na nového starostu, v jejich čele by měli zůstat ti dosavadní.

Jednu jistotu mají také obyvatelé Mariánských Lázní starosta Zdeněk Král se nedostal ani do zastupitelstva, svůj post tak neobhájí. Koalici zde budou společně stavět 'Piráti' a ANO. A kdo zasedne do starostenského křesla?

„Zatím jsme tuto otázku neuzavřeli. V současné době je nejdůležitější poskládat stabilní koalici. Samozřejmě se nabízí to, že na post starosty by měl usednout kandidát vítězné strany," uvedl lídr ´Pirátů´ Ondřej Knotek.

Jasno stále není v největším městě regionu, v Chebu. O post starosty má zájem nejen vítězná VPM ALTERNATIVA, ale také ČSSD. „Vzhledem k našemu velkému koaličnímu potenciálu, nepatrnému rozdílu ve volebním výsledku a dobrému personálnímu obsazení ČSSD vstupuje do jednání v personální oblasti s požadavkem na post starosty," potvrdil Deníku lídr sociálnědemokratické kandidátky Petr Navrátil.

Změny čekají Františkolázeňské. Jak to vypadá, v čele města stane Otakar Skala, lídr PRO-Poctivě, Rozumně, Odpovědně. Subjekt by měl utvořit koalici s ALTERNATIVOU PRO FRANTOVKY.

Známý zatím není ani výsledek jednání v Lubech. Nejvíc hlasů sice získal dosavadní starosta Karel Kubeš ze STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ, svého starostu ale možná bude chtít prosadit tamní vítěz voleb, křesťanští demokraté.