Představitelé Asociace sdružení pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví ČR Pavel Ries a Martin Kadrman se na půdě krajského úřadu sešli se starostou Františkových Lázní Ivo Mlátilíkem, kterého doprovázel krajský zastupitel pro regionální rozvoj Karlovarského kraje Tomáš Hybner.

Tématem schůzky byl stav lázní Kyselka.

Obě strany se shodly na nutnosti zvýšení tlaku na vlastníky zchátralých objektů, společnosti Karlovarské minerální vody (KMV) a C.T.S. Duo, který by měl vést k okamžitému zahájení oprav objektů v Kyselce nebo jejich předání do rukou Karlovarského kraje.

Mlátilík prohlásil, že je pobouřen ustrašeným jednáním krajského hejtmana Josefa Novotného, jehož největší starostí podle jeho názoru je, aby aktivity občanských iniciativ kolem Kyselky nepoškodily dobré jméno společnosti KMV.

„Jsem přesvědčen, že dobré jméno si výrobce Mattonky zničil sám díky svému barbarskému nakládání s památkově chráněnými objekty historických lázní. Pokud hejtman dává přednost obraně pověsti bohatého výrobce minerálek před záchranou kulturního dědictví svého kraje, měl by se vážně zamyslet nad svým dalším působením v politice," dodal Mlátilík.

Starosta lázeňského města Mlátilík dále oznámil svůj záměr požádat na nejbližším zasedání zastupitelstvo Františkových Lázní, aby vyjádřilo svoji solidaritu, připojilo se k petici na záchranu lázní Kyselka a udělilo mu mandát k zastupování města na akcích, které budou volat vlastníky zdevastovaných budov k odpovědnosti.