Výstavba dopravního terminálu v Chebu už se pomalu chýlí ke svému konci. Ještě letos by jej cestující mohli začít využívat.

Chebský dopravní terminál má přijít na 117 milionů korun. Rozladěni ze stavby jsou však někteří lidé, kteří v blízkosti stavby bydlí.

„Je tu slyšet rámus a práší se tu," řekla seniorka Ludmila Králová z Chebu. „Stavebníci pracují i o víkendech a byli tu i o svátcích, takže klid nebyl ani v sobotu či neděli. Na druhé straně je však potřeba říct, že tím se zřejmě stavba stihne v tom termínu, jak má," dodala seniorka.

Nový terminál nabídne cestujícím lepší komfort při jízdě autobusem. Objekt spojili již dělníci přístřeškem s budovou vlakového nádraží. Lidé tak mají možnost přejít k vlaku takzvaně 'suchou nohou'. Samozřejmostí budou digitální jízdní řády, ze kterých se lidé dozvědí přesné odjezdy a příjezdy autobusů. V plánu i bylo, aby se na digitálních jízdních řádech objevovaly časy odjezdů a příjezdů vlaků.

„Uvažovali jsme i o tom, že bychom přímo na obrazovkách nového dopravního terminálu umístili i informace o odjezdech a příjezdech vlaků," uvedla již dříve Pavla Brabencová z Agentury projektového managementu Karlovarského kraje. „Nakonec z plánu sešlo a informace o vlacích dostanou cestující jako nyní v budově nádraží," vysvětlila Brabencová. Kromě jiného má být v novém terminálu i infocentrum a obchod s občerstvením.

„Celkové předpokládané náklady projektu dosáhnou 117 milionů korun," informovala tisková mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková. Momentálně jsou omezeni také řidiči. Na parkovišti mají nyní dočasné stání autobusy MHD.