Názor na posypový materiál na chodníky a silnice v centru města Chebu rozdělil obyvatele na dva tábory. Jedni s posypovým materiálem nesouhlasí, druhým nevadí. Město totiž nyní již přes dva roky preferuje při posypu takzvané inertní materiály, což je směs štěrku se solí. Někteří obchodníci na chebské pěší zóně však s tímto materiálem nesouhlasí. Navíc mnozí občané si stěžují na to, že si kamení donesou až do bytu. Podle vedení města je však tento posypový materiál více ekologický.

„Štěrk se v Chebu začal používat zejména proto, že je více ekologický než sůl," informoval Jaroslav Holík z Chebských technických služeb (Chetes). „Tento materiál se může po zimě spláchnout vodou do kanálů, ve kterých se nachází sběrné koše. Ty jsou rozmístěné v centru města. Tam štěrk napadá a následně se vyčistí při jarní údržbě komunikací ve městě," upřesnil Holík s tím, že následně ho pracovníci Chetesu odvezou na skládku, kde se dále zpracovává.

„Kamínky místo soli jsou zřejmě lepší variantou při úklidu komunikací, ale v mnoha obchodech na náměstí se zadrhávají pod dveřmi a pak když se dveře otevřou, je slyšet hrozný skřípot," řekla Olga Pilipová z Chebu. „Nedávno jsem byla nakoupit v jednom obchodě a tam se ani nezavíraly dveře, kolik štěrku bylo pod dveřmi," dodala.

„V Chebu se pro údržbu používá jak sůl, tak štěrková drť, obvykle jejich směs. V některých lokalitách se více solí (hlavně tam, kde je třeba nějaký kopec), jinde převažuje drť," vysvětlil Tomáš Ivanič z chebské radnice.

„Za loňský listopad a prosinec stála zimní sněhová služba 2,966 milionu korun," upřesnil.

„Stížnosti na používání drti na oddělení místního hospodářství žádné neevidují, naopak se zaměstnanci spíše setkávají s kladnými reakcemi, že se méně solí. Štěrk si pochvalují například pejskaři," dodal Ivanič. Podle některých obyvatel má štěrk výhody.

„Je pravdou, že občas si kamínky z venku donesu až do bytu zapíchnuté v botách, ale podle mého je to určitě lepší varianta než solení, které může boty rozleptat," vyjádřila se Jana Havlíčková z Chebu.