Ve stáncích se však nacházely desetitisíce padělků různého zboží. Policisté zatím celkové finanční škody nemají spočtené. Předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter má radost zejména z toho, že na tržnici policisté nenašli omamné látky.

„Nedávno vyzvalo vietnamské vedení Asijského obchodního centra ve Svatém Kříži na Chebsku všechny nájemce, aby podepsali do konce roku dodatek smlouvy o pronájmu, ve kterém se zavazují kdykoliv při policejních kontrolách otevřít a zpřístupnit své obchody i sklady, jinak zde nebudou smět prodávat a smlouvy o pronájmu se jim zruší," informoval Marcel Winter s tím, že podobné podmínky by se mohly zavést na všech tržnicích v České republice.

Předseda Česko-vietnamské společnosti si navíc pochvaluje, že i samotní Vietnamci začínají hlásit případy, kdy někdo začne vařit drogy. „Již přes 120 vietnamských spoluobčanů oznámilo na anonymní nahlašovací telefonní linku řediteli Národní protidrogové centrály Policie ČR své krajany, kteří vyrábí nebo prodávají drogy," podotkl Marcel Winter. „Je tedy vidět, že náš loňský osvětový projekt Stop drogám, který jsme realizovali pro Vietnamce v příhraničních oblastech u hranic s Německem a Rakouskem, přináší první pozitivní výsledky."