Důchodci využívající bezplatné autobusové dopravy mezi svým městem a Chebem však mají další novinku, která je pro ně ještě výhodnější. Do konce dubna také mohli senioři uplatnit nabídku místní radnice na proplacení prvotních investic do karet s označením ´Seniorbus´. Využilo toho 340 občanů.

„Od 1. března jsme přešli na nový systém přepravy našich seniorů mezi Františkovými Lázněmi a Chebem. Po analýze dosavadního systému v podobě ´Seniorbusu´ jsme zjistili značnou finanční náročnost 82,60 Kč za jednu jízdu, a bylo nutné tuto věc řešit. Našli jsme společnou řeč s městem Cheb a přiřadili jsme naše seniory do chebského modelu," už dříve vysvětloval místostarosta Františkových Lázní Jan Kuchař. „Tím je našim důchodcům umožněno užívání všech spojů městské hromadné dopravy (MHD) mezi Františkovými Lázněmi a Chebem až 34 spojů za den, včetně možnosti jízdy o víkendu. My jsme se dostali na standardní cenu 18 korun za cestu, a k tomu jsme odstranili administrativu se ´Seniorbusem´ spojenou," uvedl.

„Je třeba si zajistit na autobusovém nádraží v Chebu aktivaci tarifu za 175,¬ Kč/rok na své čipové kartě, kterou většina seniorů má již ze ´Seniorbusu´ či užívání MHD. V případě, že čipovou kartu nevlastní, je nutné si ji zakoupit za 100,¬ Kč společně s jednou průkazovou fotografií," popisovala nezbytné úkony vedoucí oddělení sociálních věcí františkolázeňské radnice Jana Adlerová. „Držitelům současných karet s označením ´Seniorbus´ bylo do 30. dubna umožněno proplacení zmiňovaného poplatku na Městském úřadu ve Františkových Lázních. Šanci využilo 340 oprávněných občanů," vyčíslila úřednice Jana Adlerová.