Tentokrát se zábavného programu zúčastnilo více jak dvě stě dětí pátých a šestých tříd. Ty se nejen pobavily, ale hlavně si zopakovaly, jak se chovat o prázdninách, aby si dva měsíce volna užily bez úhony.

„Myšlenkou akce bylo dát dětem na vědomí, jak se chovat při situacích, s nimiž se mohou během prázdnin setkat,“ informoval zástupce velitele městských strážníků Ladislav Sidorják. Na programu se podílelo mnoho partnerů. Hasiči například dětem připomenuli, jak se chovat při požáru, čím hasit a také jaké jsou nebezpečné hořlavé materiály. „Nechyběli ani zástupci BESIPu, kteří s dětmi řešili nevhodné chování na komunikaci,“ přiblížil Ladislav Sidorják. Děti si také připomenuly zásady poskytnutí první pomoci a jak postupovat při volání na linku 155. Školáci si rovněž vyzkoušeli, jak dobře znají dopravní značky, a dozvěděli se, jak je důležité používat v autě bezpečnostní pásy, dětské autosedačky a kdy si mohou sednout na přední sedadlo spolujezdce.

„Strážníci pak volnou formou prověřili, jestli děti znají vybavení jízdního kola, a nechyběl ani znalostní test z dopravní výchovy se zaměřením na chodce,“ uvedl. A ti nejlepší neodešli s prázdnou a odnesli si drobné ceny. „Na samém konci všichni účastníci akce obdrželi reflexní pásky a krabičku náplastí jako připomínku potřeby mít na paměti nástrahy volnočasových aktivit,“ dodal Ladislav Sidorják.