Do projektu Studentské prezidentské volby se zapojila také chebská integrovaná střední škola. Z více než tisícovky studentů jich volilo téměř čtyři sta. S drtivou převahou zvítězil a prezidentem by se stal Vladimír Franz. Chebský deník přináší i výsledky zbylých kandidátů.

„Výsledek pro mě nebyl žádným překvapením. Žáci se již dlouho v rámci hodin vyjadřovali v tom smyslu, že budou volit Vladimíra Franze," uvedla kantorka Jana Hoňková, která integrovanou střední školu do studentských voleb zapojila. „Mám obavy, že se o ostatní ani nijak nezajímali, jak byla jejich volba jasná. Znalosti u mých vlastních studentů o ostatních kandidátech byly naprosto mizivé. Například Schwarzenberg spí, Zeman je starý a podobně. Legalizace marihuany se u některých z nich stala při rozhodování leitmotivem," upřesnila.

Vladimír Franz dostal z celkových 387 odevzdaných hlasů 239, což je téměř 62 procent. Jediný, kdo se mu alespoň částečně přiblížil, byl Jan Fischer se 49 hlasy.

„Chápu, že v jejich věku je pro ně důležitá výjimečnost, tu jim Vladimír Franz nabízí v míře vrchovaté. Nesetkala jsem se však s nikým, kdo by měl větší povědomí o základních myšlenkách Franzovy filozofie. Jestliže v krajských studentských volbách korespondovaly výsledky s následnými skutečnými volbami a dalo se uvažovat o ovlivnění žáků rodinou a širším okolím, domnívám se, že u voleb prezidentských bude situace ve výsledku poněkud jiná," dodala.

Studentka 4. ročníku veřejné správy na ISŠ Lucie Fehérpatakyová měla ve své volbě jasno, a dokonce dobře předpověděla výsledek. „Svůj hlas jsem dala Vladimíru Franzovi. Je to totiž velice inteligentní člověk. Myslím si, že ho u nás na škole volilo nejvíce studentů," uvedla bezprostředně po volbách, ještě než se zveřejnily výsledky.

„Naše komise sbírala hlasy v budově ISŠ u divadla. Příjemně mě překvapilo, že nám lidi naslouchali, a to velmi pozorně. Nikdo se nesmál a brali to vážně. Mrzel mě však malý počet voličů, připadalo mi, že by někteří jedinci i rádi volili, ale asi jim to bylo trapné," uvedla členka volební komise Adéla Kieslingová.