Obyvatelé Pomezí nad Ohří půjdou v sobotu také ke komunálním volbám. Příhraniční obec na Chebsku se rozpadla v květnu, kdy se opoziční zastupitelé vzdali mandátu. Nové volby musely být vyhlášené, protože by v zastupitelstvu nezasedal zákonem stanovený minimální počet zastupitelů. A důvod rozpadu a neshod? Podle některých starousedlíků by jím mohly být relativně vysoké úspory obce.

Komunální volby se uskuteční od 7 do 22 hodin, ‚do kraje' budou ale lidé své favority vybírat stejně jako jinde od 8 do 14 hodin – komise zde ale bude nachystaná jedna, s jednou volební urnou.

„V pátek od 14 do 22 hodin se tu bude moci volit jen do zastupitelstva kraje. V sobotu se zde z výše uvedeného důvodu musí místnost otevřít již v 7 a do 8 hodin se bude moci volit jen do zastupitelstva obce," vysvětlovala Martina Kuželová, mluvčí chebského městského úřadu, který prováděl registraci kandidátů.

„Od 8 do 14 hodin tu občané budou volit do zastupitelstva kraje a zastupitelstva obce a od 14 do 22 hodin se pak bude hlasovat již pouze do zastupitelstva obce," a dodala, že až v sobotu po 22. hodině začne volební komise v Pomezí rozdělovat obálky a počítat hlasy - nejprve do zastupitelstva kraje, poté do zastupitelstva obce.