Při akci pro mladé sportovce pětiboj ´O pohár starosty města Františkových Lázní´ se v areálu františkolázeňské základní školy pobavily stovky dětí místních, z Chebu, Aše, Hranic, Skalné, Hazlova, Mariánských Lázní a Lubů. A kromě sportovního zápolení si školáci užili také besedu s úspěšným československým diskařem Imrichem Bugárem. Ten mladé příznivce nadchl přátelskou povahou bez manýrů hvězd atletického nebe.

Pro podpis atleta, který mimo jiné získal také například stříbrnou medaili na olympijských hrách v roce 1980, si směle šla i čtrnáctiletá Tereza Králová z Františkových Lázní. „Vím, že pan Bugár před lety skvěle reprezentoval tehdejší Československo. A líbí se mi na něm, že i přes úspěchy není nafoukaný. Jinak já však samozřejmě více znám současné reprezentanty. Mezi moje favority patří třeba biatlonistka Gabriela Soukalová," uvedla.

Její kamarádka, také čtrnáctiletá Julie Dančová z Františkových Lázní Tereze přizvukovala. „Imrich Bugár byl vtipnej a pohodovej." Další slečna z Františkových Lázní, třináctiletá Aneta Jelenová, taky potvrdila, že olympionik Imrich Bugár na ni působil prima dojmem. „Myslím, že není namyšlený a bude asi i hodný," usmívala se.

A jak Imrich Bugár hodnotil mladé sportovce ve Františkových Lázních? „No je to tady samý talent. Chebský okres má v atletice svůj zvuk. „Ale talent samozřejmě není vše. Pro to, aby člověk obstál, je také nutná tréninková píle a dřina. Ta dělá asi tak 60% úspěchu," neskrýval.