Město tak postavili před řadu problémů, nejenže bude Teplá muset vrátit i proinvestované finanční prostředky, je možné, že bude mít do budoucna nálepku nespolehlivého příjemce dotace.

„Smutné na tom je i fakt, že jsme měli veřejné zasedání, kterého se zúčastnilo patnáct občanů," uvedla starostka Teplé Jana Čížková. „Naše občany už nic nezajímá." Teplá nyní řeší další postup. „Navštívila jsem ministerstvo práce a sociálních věcí, abych se informovala, jak máme dál postupovat." Jisté je, že Teplá bude muset dotace, které činily 9,7 milionů korun vrátit. Část peněz, zhruba 1,5 milionu korun, ale použilo město na projekt. „To, co jsme proinvestovali, uhradíme z rozpočtu města," uvedla starostka. Vynaložená dvouletá práce tak přišla vniveč. „Tento projekt měl velký význam," řekla Jana Čížková. Stejný názor ale měla jen devadesátka občanů, zbylých 1006 Tepelských rozhodlo shodit projekt ze stolu.

„Já jsem byla pro," řekla jedna z obyvatelek města. „Některým ale tato problematika nestála ani za to, aby si zjistil celé informace," uvedla. „Nesouhlasil jsem z žádným centrem," sdělil Jan z Teplé. „Nechci ho tady."