„Kromě nástupišť jsou dokončeny komunikace, veřejné osvětlení, kanalizace i trolejové vedení. Stále se pracuje na zapojení informačního systému, nejsou dokončena parkoviště," uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil.

Stavba původně počítala s točnou okolo výtopny, což se nakonec z projektu vypustilo. Kvůli úpravě se ale práce protáhnou a skončit by měly až na přelomu srpna a září.

Dopravní terminál v těsné blízkosti mariánskolázeňského vlakového nádraží nabídne cestujícím plynulý přestup mezi všemi druhy veřejné dopravy ve městě, v rámci stavby dojde k novému uspořádání autobusových zastávek, vznikne šest odjezdových stání a jedno centrální stání s kombinací zastávky MHD. Lidé, kteří k terminálu přijedou autem, budou moci využít 61 parkovacích stání. Okolní komunikace také procházejí potřebnými opravami.

Terminál byl už v minulém roce dostavěný v Sokolově, letos má být na konci roku hotovo i v Chebu. Právě na chebské stavbě za 117 milionů korun se stále pracuje. V současné době se staví vrchní konstrukce budovy, provádí se oprava přilehlých ulic. Jsou zpevněné pláně terminálu, vydlážděná stání pro parkující autobusy, jsou hotové chodníky v terminálu.

„Stavba by měla být dokončena podle plánu v závěru tohoto roku," podotkl náměstek Navrátil.
S podobným projektem se do budoucna počítá také v Karlových Varech.