„V těchto dnech podepsal deklaraci o rozšíření a modernizaci zmíněného přeshraničního spojení náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik a přednosta okresního úřadu Vogtlandkreis Rolf Keil," uvedla tisková mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková.

„Bez moderního elektrifikovaného spojení mezi Plavnem a Chebem zůstanou oba regiony dál odtržené od možnosti rychlejšího hospodářského rozvoje. Nová dopravní infrastruktura nám pomůže dostat se na úroveň rozvinutějších krajů. Pro nás to je zásadní věc kvůli požadavku některých potenciálních investorů převážet kontejnery ekologičtěji po železnici," uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik. Důležitost železnice pro ekonomiku zdůraznil i přednosta okresního úřadu Vogtlandkreis Rolf Keil.

„Jako je pro vás daleko Praha, tak jsou pro nás daleko Drážďany," připomněl Keil význam regionální spolupráce. Vylepšení železničního spojení má přinést posílení hospodářství a cestovního ruchu v příhraničí. Zástupci obou regionů se dohodli, že se v létě sejdou na německé straně, aby projekt více prodiskutovali.