Na úseku mezi Chebem a zastávkou Pomezí nad Ohří vymění Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) všechny železniční přejezdy. Stane se tak již v průběhu října. Přejezdy tak budou chráněny tou nejmodernější technikou, která je v České republice k dispozici.

„Pět nových zabezpečovacích zařízení se vymění v rámci optimalizace trati Cheb státní hranice s Německem. K novému usazení této techniky dojde od 7. do 26. října letošního roku," potvrdil mluvčí Správy železniční dopravní cesty Jakub Ptačinský. „Celkové náklady na vybudování nových přejezdových zabezpečovacích zařízení a traťového zabezpečovacího zařízení jsou 62 milionů korun," dodal mluvčí.

Nově se tak světelné zabezpečovací zařízení se závorami objeví i na bývalém hraničním přechodu v Pomezí nad Ohří. Ten byl od vybudování severozápadního obchvatu Chebu pro chodce i automobilovou dopravu napevno zabezpečený ocelovými závorami.

„Všech pět přejezdů dostalo v uplynulých měsících i nový asfaltový povrch," poznamenal další mluvčí SŽDC Marek Illiáš. „Stávající zabezpečovací zařízení typu Elexa budeme vyměňovat za moderní, elektronické zabezpečovací zařízení typu AŽD J," podotkl mluvčí Illiáš. Rekonstrukce kolejí na této železniční trati začala již na podzim v loňském roce a pokračovala až do letošního května. Během té doby se museli cestující, kteří do Německa jeli, vyrovnat s několika výlukami. Celkové náklady na rekonstrukci dosáhnou 440 milionů korun a zatím se tam nevybuduje elektrifikace.