Petr TřešňákZdroj: ArchivTřiatřicetiletý Martin Kalina vystřídal ve funkci dosavadního starostu Petra Třešňáka (malý snímek). Ten se po podzimních volbách dostal do Poslanecké sněmovny a zároveň je i zastupitelem Karlovarského kraje. A jak na jednání zastupitelstva řekl, sedět na dvou židlích se nemá. K odvolání z funkce přistoupilo zastupitelstvo na žádost samotného Petra Třešňáka. Důvodem jeho odchodu z čela města je právě  obtížné skloubení funkcí. „Dostal jsem se na rozcestí těchto zodpovědností,“ uvedl Petr Třešňák.

„Celý podzim jsem na otázky tohoto typu odpovídal, že zvládnu obojí. Nyní vím, že ve spojení s poslaneckým mandátem je role starosty v oblasti manažerské slučitelná, ale funkce starosty obnáší i další reprezentativní funkce a ty už jsou obtížně zvládnutelné,“ řekl nyní už bývalý starosta, který zůstává v radě města.

„Chtěl bych slíbit, že se nové role chopím s plnou vážností,“ řekl nový starosta Martin Kalina. „Přestože je před komunálními volbami, ještě nás čeká mnoho úkolů.“

Ilustrační foto.
Autobusy jsou prázdné. Stojí to miliony