Trstěničtí ve zdecimované sestavě předvedli na ledě výborný výkon a domácí celek značně potrápili. Byl to vyrovnaný zápas, ale štěstí se přiklonilo k domácímu celku. Škoda že se střelecky nedařilo Láďovi Sádlů, který se tak stal tentokrát „paličem utkání", dokázal zahodit šest tutovek. Na straně druhé se však stal králem asistencí! Nejlepšími hráči z týmu Farmáři Trstěnice na ledě byli Macháček, Pech a Sádlo.

1.třetina: V 1. min. ujel rychlík Sádlo, nahrál zpět do závěsu Macháčkovi a hosté šli do vedení 0:1. 5.min. - opět Sádlo ujel, ale brankáře Šenkýře nepřekonal. 6.min. - Sádlo se objevil sám před brankářem, ale opět se neprosadil. 10.min.- Vřesovští využili přesilovou hru po vyloučení Pecha, Koněvalík uvolnil Rozsypala a ten srovnal po chybě brankáře Rédy na 1:1. 13.min.- školáckou chybu Vopavy při rozehrání potrestal Novák, nahrál kapitánovi domácích Šafářovi a domácí šli do vedení 2:1. 17. min.- opět Pechovo vyloučení, za pomoci hostujícího brankáře Novák na Krátkého a stav byl 3:1. 19. min.- střela Soukupa končila na tyči, a tak 1. třetinu vyhráli domácí 3:1.

HC PK Vřesová 7

HC Farmáři Trstěnice 5

3:1, 2:3, 2:1

2. třetina: 25.min.- opět ujel Sádlo a přihrál Macháčkovi, ten střelou mezi betony snížil skóre při přesilové hře na 3:2. 26. min.- Trstěničtí srovnávali zápas, Čiček Němec a Soukup dal na 3:3. 27. min.- Novák na Bodáka a opět domácí šli do vedení 4:3. 31.min.- Borolič vystřelil a Galeja nadvakrát zvýšil na 5:3. Ve 38.min.- Macháček nahrál Sádlovi, ten přihrál Vopavovi, který dorážel na 5:4.

3.třetina: 45.min. - při vyloučení Čička Bolák nahrál volnému Novákovi a stav se změnil na 6:4. Ještě ve 45. min. odstoupil pro zranění ze zápasu trstěnický Němec a za 5 minut dostal Sádlo desetiminutový osobní trest a Farmáři dohrávali zápas v sedmi hráčích. V posledních deseti minutách vyvinuli Farmáři obrovský tlak v sedmi hráčích, ale neproměněné gólové šance je stály minimálně bod, který si určitě zasloužili. V 56. min. bojovník a dříč Soukup nahrál na modrou Pechovi a ten snížil na 6:5. V 59. min. ujel Macháček s Pechem, ale Šenkýře nedokázali překonat. 60.min. - tečku za zápasem udělal Koněvalík po přihrávce Szaba, 7:5.

Utkání řídili HR Kadeřábek s čárovými Vrbickým a Vilhelmem, tresty 6:7, využití 3:1, oslabení 0:0.

HC Farmáři Trstěnice Réda, Barták, Čiček, Macháček, Pech, Sádlo, Sýkora, Němec, Soukup, Vopava, trenéři: Šnajdr a Zeman.

„S lídrem soutěže jsme sehráli vyrovnanou partii. Štěstí se tentokrát obrátilo na stranu domácích. O zápase rozhodly hned v úvodu zápasu dvě hrubé chyby našeho brankáře, mnoho neproměněných gólových šancí a třetí třetina, kterou jsme sehráli s minimálním počtem sedmi hráčů," uvedl po zápase Jaroslav Zeman, jeden z trenérů týmu Farmáři Trstěnice.

(tr-f)