Obě rokle u chebského divadla by měly dostat moderní podobu. Město chce na projekt získat dotaci.

„Menší rokli bychom chtěli upravit do podoby přírodního amfiteátru pro zhruba 500 diváků. Využíván by byl při různých kulturních akcích, které se ve městě konají, jako jsou například Chebské dvorky, pro potřeby divadla, ale také jako v Chebu chybějící letní kino," popisoval chebský místostarosta Tomáš Linda. „V sousední větší rokli bychom chtěli vybudovat moderní víceúčelové hřiště s umělým povrchem. Kromě veřejnosti by ho v dopoledních hodinách mohly využívat také školy a školky, kterých je v okolí několik. V podzemním prostoru mezi oběma roklemi, na který navazuje nevyužívané druhé podzemní podlaží ´déčka´, by vzniklo společné provozní a sociální zázemí," doplnil.

K úpravám se již vyjádřili památkáři. Nepřípustné je prý podle nich také trvalé osazení lavic v amfiteátru. „Úvodní studie, kterou jsme si nechali udělat, je zpracována v několika variantách. Některé plně respektují požadavky památkářů, se kterými budeme ještě dále jednat," podotkl Linda. „V záloze máme ale i odvážnější varianty. Pokud by například památkáři přistoupili na odstranění novodobé navážky, tak by ve větší rokli mohlo být vedle hlavního hřiště o rozměrech 40 krát 20 metrů ještě jedno menší, využitelné například na streetball."

Úpravy obou roklí a vybudování potřebného zázemí by měly stát do 20 milionů korun. Na akci by se pak město pokusilo získat dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad.