O nemovitost projevila zájem společnost, která chce v okolí stavět hotelový rezort a budova úřadu by se jí hodila. Město ji totiž opět nabídne k prodeji. Ke koupi byla už před lety, to ji ale nikdo nechtěl. Zastupitelé tehdy rozhodli, že radnici nechají zrekonstruovat a po opravách za přibližně čtvrt miliardy korun se úředníci do budovy vrátí.

Teď ale může být všechno jinak. „Pokud projeví tato společnost nebo někdo jiný zájem o koupi, můžeme se pustit do výstavby nové administrativní budovy,“ uvedl místostarosta Zdeněk Král. „Pokud z toho nic nebude, zůstane v platnosti původní varianta a pustíme se do náročné rekonstrukce. Nemůžeme zaručit, že nabídka přijde, musíme to zkusit,“ konstatoval.

Podle znaleckého posudku, který je starý přibližně dva roky, je cena radnice kolem 80 milionů korun. „Musíme nyní nechat zpracovat nový znalecký posudek, protože aktuální hodnota bude zřejmě vzhledem ke stavu radnice nižší,“ upozornil starosta Mariánských Lázní Martin Kalina. Rozhodnuto, jak se bude postupovat dál, by podle místostarosty Zdeňka Krále mělo být do konce letošního roku.

Ilustrační foto
Ukradl skútr a proháněl se ulicí