Psal se rok 1963, když si snoubenci Blanka Šnajdrová a Siegfried Sittauer řekli své ´ano´. Po padesáti letech se sešli v kostele svaté Kláry v Chebu, aby svůj životní slib obnovili.

„Upřímně řečeno, vůbec jsme tento obřad neplánovali," řekl Siegfried Sittauer. „Ušily to na nás naše děti," doplnila jeho manželka Blanka. „Chtěli jsme se s nimi sejít na společné večeři. Děti to ale naplánovaly jinak."

Právě jejich tři potomci se rozhodli, že padesátileté výročí společného života si zaslouží slavnostní ráz. „Chtěli jsme, aby rodiče měli obřad znovu," přiblížila dcera Blanka. „Téměř do poslední chvíle nic netušili a stále plánovali svoji večeři. Když dostali svatební oznámení, byli překvapení. Myslím ale, že jsme je tím potěšili."

Manželé Sittauerovi žili předtím, než se před čtyřmi lety odstěhovali do obce Milíkov, dlouhá léta v Chebu a vychovali spolu syna Petra a dcery Blanku a Janu. „Od dětí se nám dostalo šesti vnoučat: Lenky, Emy, Andrey, Tomáše, Martina a Michala," pochlubili se ´zlatí´ manželé.

Jejich padesátiletá cesta životem zcela jistě nebyla bez mráčků, přesto z jejich tváří a pohledů lze vyčíst neutichající lásku. „K tomu, aby spolu lidé vydrželi, je třeba láska, tolerance a pochopení. Všude jsou problémy. Jde jen o to, se s nimi poprat a překonat je," shodli se manželé jednohlasně.