Nejúspěšnější v České republice, tak se mohou od nynějška titulovat studenti z fiktivní firmy Tispo, s.r.o., Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně.

„Naše fiktivní firma sklízí úspěchy na veletrzích a nyní se může pochlubit dalším oceněním," informovala vyučující předmětu fiktivní firma Jana Gaszczyková. Tispo, s.r.o., zabodovalo nedávno na 21. mezinárodním veletrhu fiktivních firem v Praze, kde se firma umístila v konkurenci téměř sto dvaceti firem z mnoha zemí Evropy na prvním místě.

„Nyní byla firmě Centrem fiktivních firem udělena také speciální cena za první místo v celkové soutěži o nejúspěšnější českou fiktivní firmu na mezinárodních a regionálních veletrzích fiktivních firem v letošním školním roce," přiblížila Jana Gaszczyková. A proč je Tispo, s.r.o., nejúspěšnější? V letošním roce stáli zástupci této firmy pětkrát na stupni vítězů, a to je obrovský úspěch.

A aby toho nebylo málo, druhá fiktivní firma působící na Gymnáziu a obchodní akademii Mariánské Lázně, společnost Skalpel, s.r.o., se v celkovém žebříčku umístila na osmém místě. Fiktivní firmy mají ve škole dlouholetou tradici a v letošním roce oslavily dvacáté výročí. Studenti si díky nim procvičují znalost odborných předmětů a získávají zkušenosti potřebné pro skutečné podnikání. Firma Tispo, s.r.o., se zabývá prodejem kancelářských potřeb a Skalpel, s.r.o., se specializuje na pořádání nejrůznějších společenských akcí, jako jsou například svatby, plesy či oslavy podle libosti.